Cavvetjejerna

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2008

Besök hos mattes faster

Av Molly & Moa - 11 augusti 2008 09:08

I går hade vi en heldagsutflykt till Forshaga i Värmland.  Där skulle vi besöka en faster till matte. För oss var det första gången vi träffade faster Anna, och för matte var det andra gången. Det är nämligen så att matte inte har känt sin biologiska pappa som vi brukar besöka i Stockholm ibland mer än tio år, och då tar det ju lite tid att lära känna sina nya släktingar.

När vi åkte upp tog vi vägen via Mariestad, Gullspång, Kristinehamn och Karlstad där solen denna dag lyste med sin frånvaro. Efter att matte snurrat runt en stund inne på Plantagen i Karlstad för att inhandla en blomma att ha med oss, hade vi ungefär två mil kvar till Forshaga. Klockan tickade på och matte började bli orolig att vi inte skulle hinna fram till klockan ett som var sagt att vi skulle komma. Tio minuter sena, var vi så framme och blev väl mottagna av faster Anna, som tidigare hade gjort klart för matte att det var ett måste att vi skulle följa med. Matte och husse bjöds på en god middag och självklart ville hon bjuda oss på middag också, men matte sa att vi hade egen mat med oss. "typiskt matte" Nu gick det ju inte att hejda fastern, som stod på sig och tyckte att vi var hungriga, så det blev var sin liten portion till oss i alla fall.

Lite bus hann ju jag Moa, med förståss. Jag kunde ju inte hjälpa att det stod en skål med karameller på soffbordet som måste provsmakas. Fy… på dig sa matte, och tog mig hårt i örat och ursäktade sig snabbt med att vi är dåligt uppfostrade.

Det blev en trevlig dag med mycket prat för matte och husse och mycket gos för oss.

Klockan gick fort och halv åtta på kvällen var det dags att ta farväl för att vända hemåt.

Hemresan gick över Grums, Säffle, Åmål, Mellerud och Vänersborg. Det blev en resa på cirka 45 mil runt Vänern innan vi var hemma igen. Det var skönt att komma hem även om vi sov mesta tiden i bilen.

Faster Anna, och matte

Här övervakar jag Moa, när kaffebrödet plockas fram

Här har Anna lyft upp mig Moa, i knät. Jag tittar på matte och ser mest ut som jag vill hoppa ner. Det fanns ju karameller i en skål på bordet som jag nyss upptäckt.

Molly tog det mest lugnt vid husses fötter

Så här trötta var vi när vi åkte hem

Vi gjorde ett kort stopp för en kisserunda vid slussen i Köpmannebro.


Skymning vi slussen i Köpmannebro

 
 
Ingen bild

malte o snoken

11 augusti 2008 10:52

usch vilken otäck katthistoria ni berätta, det var en elak kisse det...vilken tur att ni inte blev mer skadade! katter kan vara luriga. Jag, snoken, tycker de är jätteroliga o jaga om de skulle börja springa...då väcks nån liten hemsk instinkt...
vilken söt sovbild på er, man vill bara pussa på er!
Matte var oxå jättefin på bild med sin kusin!
taxgos på er flickor!

 
Kasper

Kasper

11 augusti 2008 12:11

Hinner med ett besök hos mina nätkompisar innan jag dar tadorsemester några dar. Får besök, och jag ska också på utflykt, lovar matte.
Karameller på bordet - som ni fick tag i!! DET har jag sldrig tänkt på att det är möjligt. Hm - alltid lär man sig nåt nytt :-) :-) :-)

http://www.belof.se

 
Latte

Latte

11 augusti 2008 13:45

Men oj... vad ni har hunnit göra mycket! Förstår att ni är trötta nu...

Kramar

http://latte

 
Ingen bild

Primo och Acke

11 augusti 2008 17:07

Oj oj här var det harkrankar och godisskålar mm som vi missat!! Men ni ser ut att ha haft en urmysig dag i värmland och klart man ska provsmaka godiset...varför ställs det annars fram på bord? Nähe nu ska matte iväg ocg då får vi inte använda datorn...hon tror att vi surfar in på några "olämpliga" sidor;)
Nosgos på er tjejjer!

 
 Timse

Timse

11 augusti 2008 22:32

Vilken snäll faster ni verkar ha som ser till at ni får godsaker, såna är bra att ha. Nospuss!

http://timsevimse.blogg.se

 
Ruth

Ruth

11 augusti 2008 23:19

En så trevlig dag ni fick och tösera fick följa med, klart det var ju en släkt-träff.-)
Riktigt fina bilder matte har satt in..

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Skogsfrua på Dal

Skogsfrua på Dal

13 augusti 2008 05:27

Vad är det vi hör, har tjejerna vart i Köpingen! och bara swischat förbi. UTAN att komma fram å vifta på svansarna åt skogsfrua å Luddeponken!? Ä dä vett & etikett dä, unnrar vi på Dal som av naturen är helt naturligt gästfria i vanliga fall. (Nu har vi en gästresenär från hövvestan å ena tossi käring nerifå böggda sum inbillar säk att ho vart här;)) i får ta ena ronda te! he he.

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Molly & Moa - 16 mars 2013 19:21

I måndags var jag Molly, hos veterinären och gjorde mig fin i munnen. Det rök förstås några tänder igen men vad gör det när man slipper ha ont och matte blir så glad när jag luktar gott igen....

Av Molly & Moa - 28 februari 2013 23:39

Idag fick vi åka med matte in till stan. Där fick vi oss en riktig långpromenad utmed Vänerstranden. Skönt att få glassa lite i vårsolen och svänga på våra spänstiga rumpor!...

Av Molly & Moa - 27 februari 2013 12:49

  Här kommer ett livstecken från Cavvetjejerna. Vi har ju legat lågt med bloggandet en längre tid så vi tyckte det var tid att uppdatera lite. Vi har varit på Klädesholmen några dagar och njutit av ett fantastiskt väder. Ingen snö men havet var lit...

Av Molly & Moa - 11 april 2012 21:59


Finaste Molly 10 år i dag!   Grattis min fina vän!

Av Molly & Moa - 7 februari 2012 14:09

I dag är det fyra år sedan vi startade våran blogg! Då måste det ju bara bli ett inlägg så vi håller lite koll på åren som gått. Vi tänkte lägga upp lite bilder på våra små bäbiskusiner. Det är husses döttrar med respektive och deras söta små bäbis...

Presentation

Fråga Cavvetjejerna

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards