Cavvetjejerna

Direktlänk till inlägg 3 december 2008

Morgonen gryr

Av Molly & Moa - 3 december 2008 09:21

över Klädesholmens hamn. Och hör och häpna... det var uppehåll när vi tog vår morgonrunda i hamnen.

Moa har haft en orolig natt. Vet ej vad som drabbar denna hund med jämna mellanrum. Får konstiga ryck och blir orolig, skakar och hjässar. Hoppar upp på alla möjliga konsiga ställen. Precis som hon var skendräktig och ska föda valpar. Men tiden för skendräktighet stämmer inte alls. När vi är ute är hon precis som vanligt.

Är det någon som har haft liknande problem är jag tacksam för kommentarer. Molly har aldrig någonsin haft detta beteende.

Klockan är strax före åtta och dagen börjar så sakta vakna.

(en väldigt suddig bild)

Idag blir det en tur till Göteborg och Fiskebäck, där vi ska hälsa på husses släktingar. 


 
 
camilla

camilla

3 december 2008 10:09

Lilla gumman...det där låter inget trevligt alls.
Jag kom att tänka på epilepsi.. det finns ju i olika grader. Usch vad hemst det lät men det var min tanke.
Hoppas du får nån förklaring på det hela.
Kram!

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
lotta

lotta

3 december 2008 10:25

ooo, så vackert!! jag känner lite igen det som du skrev. det e ju kanske inte alls lika men det påminner väldigt om en shi tzhu (ähh, stavning??) jag hade förut,som gjorde så någon gång i månaden kanske, ibland mer sällan o ibland lite oftare..hon typ snorkade/snarkade och lät konstigt också samtidigt också, mellan dessa "anfall" så var hon alldelens vanlig..hade en syster till henne också o hon gjorde aldrig så....fick aldrig nån kläm på vad det var , men hon var så hela livet o hon vart 11 år..

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Inga-Lill

3 december 2008 11:24

Det verkar som om hunden har ont någonstans, för då beter de sig lite konstigt. Hunden försöker springa ifrån det som gör ont. En av våra hundar sprang in under saker, gömde sig i hörn och sprang runt fötterna så man nästan snavade på honom. Vår hund hade tandvärk, men det kan lika gärna vara ledvärk eller öronvärk som Moa lider av. Många hundar har just det här beteendet när de har ont.

Snorkningar kommer ofta hos små hundar när de är glada, jag har frågat veterinär vad det kan vara men har fått olika svar varje gång. Har haft flera hundar som har låtit så, brukar hjälpa om man talar lugnade till dem.

 
Ingen bild

malte o snoken

3 december 2008 11:52

lillsnuttan, vad är det som tar åt dig ibland? vi ska fundera...
hoppas ni får en regnfri dag o mkt trevligt hos husses släkt!

 
Kasper

Kasper

3 december 2008 12:17

Nej, matte känner inte till nåt sånt beteende, men hoppas att det är något som inte är allvarligt och som är övergående. Jag skickar nosgosisar till både Moa och Molly!
Matte säger också att bilden är väldigt fin! Ibland gör lite sudd bilden bara bättre - som här.
Och jag säger att det där långpannebrödet som matte bakade blev väldigt gott, och jag tackar härmed varmt för receptet som fick igång matte (nåt som sannerligen inte händer ofta, när det handlar om att baka)!

http://www.belof.se

 
Gibson

Gibson

3 december 2008 15:47

Tusen tack för gratulationerna! Ja det var en rolig dag med massa gott:-) I morgon ska jag ta spruta. Hoppas det inte gör ont..
Puss från mig

http://gibson.bloggagratis.se

 
Latte

Latte

3 december 2008 16:43

Har inte någon stor erfarenhet av tikar - än. Latte har ju mer än jag. Men jag skulle råda dig om du är med på något hundforum att fråga samma fråga, eller söka på google, och se om någon varit med om samma sak tidigare. Sedan får man ju tänka på det att hundar har ju också sina perioder, precis som oss människor. Ungefär som en förkylning kanske? Hur länge har hon varit så här? Hon kanske får för mycket aktivering/motion? Fast det tror jag inte! Så aktiva som ni är så! Hoppas Moa blir bättre!

Kramar

//C&L

http://latte

 
Annelie

Annelie

3 december 2008 17:16

Hej på dig!
Det låter inte trevligt alls måste jag säga. Du kanske kan ringa till en veterinär och bara fråga lite om dom kan veta.
Ibland behöver man inte måla f...n på väggen det första man gör. Hon kanske har drömt oxå. Jag håller verkligen tummarna på att det inte är något allvarligt.
Kram

http://www.vitaalvan.se

 
Ruth

Ruth

3 december 2008 19:58

Har ingen tro på att det är EP, inte beror det på snorkelljud heller som Lotta skrev. Alla hundar kan få kramp i struphuvudet och det är väldigt jobbigt, tungan blir blå om man inte kan häva det snabbt. Detta är vanligt på Cavalierer också, då blir det till att sätta hunden, hålla upp huvudet och stryka hårt på halsen, bra även om man kan hålla för näsborrarna och sticka ner ett finger i svaljet, göra detta växelvis tills det upphör. Det här blev ett tips för dom hundägare som råkar ut för detta och inte bara struntar i att försöka häva det, hunden lider enormt. Har en Cavalier som inte kan ha halsband på sig vid promenader, det minsta hon drar så börjar det, hon har alltid sele, den trycker inte på halsen. Har en hund EP så blir den vinglig och krampar. Det här är en gåta med din lilla hund. Kan vara en nerv någon stans som ger obehag lite då och då någon stans i kroppen. När hon skakar och flåsar så beror det nog på att hon blir orolig och rädd och försöker fly från obehaget.

Vilken mysig bild du tog på morgonpromenaden, härliga färger i vattnet från lamporna. Toppen !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sacco

3 december 2008 20:50

Tyvärr inga tips alls.. hoppas det är snabbt övergående och inte kommer alltför ofta!

 
Lena

Lena

3 december 2008 20:58

Mysig bild ; ))
Hoppas Moa har "kryat" på sig!

Ha det bra!

Kram Lena

http://www.nygards.bloggagratis.se

 
Medresenärskan

Medresenärskan

3 december 2008 22:13

Nämen Moa då !!! Vad är det som är besvärligt?? Vad ledsen Medresenärskan blir. Små vovvar som inte kan tala om vad som är fel lider jag med så otroligt. Inte förstår jag mig på det heller så jag hoppas någon annan kan hjälpa dig så du får vara piggelin.
Hälsa Molly och matte och som sagt ... hoppas du får hjälp för dina besvär.

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
 Anna med flock

Anna med flock

3 december 2008 22:55

Jag har ingen aning om vad det kan vara, lilla gumma då. Hoppas ni snart kommer på varför hon får dessa "ryck" och att det inte är något allvarligt.

http://timsevimse.blogg.se

 
Ingen bild

Tessan och pälsbollarna

3 december 2008 23:43

Lilla stumpan då!! Men vad säger veterinären om det??
Kan ju vara allt mellan himmel och jord, men jag tycker du ska kolla upp det snarast om du inte redan gjort det? Usch tänker på er och hoppas att lillstumpan får någon diagnos ställd....Pussa på henne massor från oss alla!! Och en stor kram till dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Molly & Moa - 16 mars 2013 19:21

I måndags var jag Molly, hos veterinären och gjorde mig fin i munnen. Det rök förstås några tänder igen men vad gör det när man slipper ha ont och matte blir så glad när jag luktar gott igen....

Av Molly & Moa - 28 februari 2013 23:39

Idag fick vi åka med matte in till stan. Där fick vi oss en riktig långpromenad utmed Vänerstranden. Skönt att få glassa lite i vårsolen och svänga på våra spänstiga rumpor!...

Av Molly & Moa - 27 februari 2013 12:49

  Här kommer ett livstecken från Cavvetjejerna. Vi har ju legat lågt med bloggandet en längre tid så vi tyckte det var tid att uppdatera lite. Vi har varit på Klädesholmen några dagar och njutit av ett fantastiskt väder. Ingen snö men havet var lit...

Av Molly & Moa - 11 april 2012 21:59


Finaste Molly 10 år i dag!   Grattis min fina vän!

Av Molly & Moa - 7 februari 2012 14:09

I dag är det fyra år sedan vi startade våran blogg! Då måste det ju bara bli ett inlägg så vi håller lite koll på åren som gått. Vi tänkte lägga upp lite bilder på våra små bäbiskusiner. Det är husses döttrar med respektive och deras söta små bäbis...

Presentation

Fråga Cavvetjejerna

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards