Cavvetjejerna

Alla inlägg den 11 augusti 2008

Av Molly & Moa - 11 augusti 2008 09:08

I går hade vi en heldagsutflykt till Forshaga i Värmland.  Där skulle vi besöka en faster till matte. För oss var det första gången vi träffade faster Anna, och för matte var det andra gången. Det är nämligen så att matte inte har känt sin biologiska pappa som vi brukar besöka i Stockholm ibland mer än tio år, och då tar det ju lite tid att lära känna sina nya släktingar.

När vi åkte upp tog vi vägen via Mariestad, Gullspång, Kristinehamn och Karlstad där solen denna dag lyste med sin frånvaro. Efter att matte snurrat runt en stund inne på Plantagen i Karlstad för att inhandla en blomma att ha med oss, hade vi ungefär två mil kvar till Forshaga. Klockan tickade på och matte började bli orolig att vi inte skulle hinna fram till klockan ett som var sagt att vi skulle komma. Tio minuter sena, var vi så framme och blev väl mottagna av faster Anna, som tidigare hade gjort klart för matte att det var ett måste att vi skulle följa med. Matte och husse bjöds på en god middag och självklart ville hon bjuda oss på middag också, men matte sa att vi hade egen mat med oss. "typiskt matte" Nu gick det ju inte att hejda fastern, som stod på sig och tyckte att vi var hungriga, så det blev var sin liten portion till oss i alla fall.

Lite bus hann ju jag Moa, med förståss. Jag kunde ju inte hjälpa att det stod en skål med karameller på soffbordet som måste provsmakas. Fy… på dig sa matte, och tog mig hårt i örat och ursäktade sig snabbt med att vi är dåligt uppfostrade.

Det blev en trevlig dag med mycket prat för matte och husse och mycket gos för oss.

Klockan gick fort och halv åtta på kvällen var det dags att ta farväl för att vända hemåt.

Hemresan gick över Grums, Säffle, Åmål, Mellerud och Vänersborg. Det blev en resa på cirka 45 mil runt Vänern innan vi var hemma igen. Det var skönt att komma hem även om vi sov mesta tiden i bilen.

Faster Anna, och matte

Här övervakar jag Moa, när kaffebrödet plockas fram

Här har Anna lyft upp mig Moa, i knät. Jag tittar på matte och ser mest ut som jag vill hoppa ner. Det fanns ju karameller i en skål på bordet som jag nyss upptäckt.

Molly tog det mest lugnt vid husses fötter

Så här trötta var vi när vi åkte hem

Vi gjorde ett kort stopp för en kisserunda vid slussen i Köpmannebro.


Skymning vi slussen i Köpmannebro

Presentation

Fråga Cavvetjejerna

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards